• World More

  MEXICO – LUKSUZ, POVIJEST I ODMOR


  PUTOVANJA U PROŠLOST

  DAN 1/ ZAGREB – PLAYA DEL CARMEN

  Privatni transfer do Zračne luke Zagreb. Let prema dogovoru. Privatni transfer do hotela, te smještaj u hotelu. Slobodna večer za odmor i šetnju.

  HOTEL:
  HOTEL OCCIDENTAL ROYAL HIDEAWAY PLAYACAR 5*DELUXE

  All inclusive romantično utočište samo za parove, član je prestižnih vodećih hotela u svijetu. Royal Hideaway Playacar Resort se nalazi na najboljem mjestu i proteže se uzduž bijele pješčane plaže duž obale Playa del Carmen u Meksiku. Ovaj ugledni all inclusive hotel samo za  odrasle nalazi se na pješačkoj udaljenosti od popularne 5. avenije , glavnog odredišta za šoping i bogat noćni život na  Playa del Carmen.

  Izuzetna lokalna i međunarodna kuhinja sa 6 restorana, 6 bazena, full service spa i fitness centar, cjelodnevna concierge asistencija u privatnoj vili

  sportovi: ronjenje, kajak, jedrenje, windsurfing,

  Detalji putovanja

  DAN 2/ RIVIERA MAYA

  Od Rijeke Cancun na sjeveru do arheološkog nalazišta Tulum na jugu, proteže se prekrasna obala, začinjena tropskim parkovima, ronilačkim bajkama, malim rustikalnim hotelima i luksuznim resortima – Riviera Maya! Tu ćete naći malo ribarsko naselje Puerto Morelos s atraktivnim plažama i pomalo boemskim seoskim životom. U blizini su Palancar akvarij, Croco Run farma krokodila i Dr. Alfredo Barrera Marin Palancar botanički vrt u kojem se nalaze izvorne biljne vrste kao kakaovac ili kaučuk te replika tipične mayanske kuće. Ako krenete prema jugu, naići ćete na Playa del Carmen, koja je do prije nekoliko godina bila samo odskočna daska turistima na putu za Cozumel. No što je više brodova zastajalo da bi uživalo u njegovim plažama i rustikalnom karipskom šarmu, grad se sve više formirao u samostalni resort. Playa se i dalje razvija, ali nastoji očuvati svoj izvorni šarm malog grada. Nakon Playe smjestio se Puerto Aventuras, poznat po marini, golf igralištima, ronilačkim centrima i mnoštvom hotela, restorana i trgovina.Ovdje možete plivati s delfinima ili se jednostavno družiti s njima u Dolphin Discovery Centru. Još južnije smjestio se Akumal, što na jeziku Maya znači “ Zemlja Kornjača”, koji čaroliju duguje svježim vodama svojih špilja i podzemnih rijeka. S dubinama do 150 m, ovi fenomeni su fascinantni roniocima koji dolaze iz cijelog svijeta. I na kraju dolazimo do Tuluma, jedinog obzidanog grada koji su Maye sagradile, koji je ujedno i jedini grad na rubu Kariba. Španjolci su ga 1518. g. veličinom usporedili sa Sevillom. Maestralna građevina je dvorac, lijepa piramida smještena na rubu litice, iznad biserno bijelih plaža. Odavde se vidi većina drevnog grada, a i seže prekrasan pogled na zaljev...

  DAN 3/ CJELODNEVNI IZLET U XCARET PLUS EKOLOŠKI PARK

  Nakon doručka krenut ćemo u Xcaret ekološki, tematski park koji se nalazi sat vremena vožnje južno od Cancuna. Ovaj prekrasan tematski park sagrađen je usred Pole ruševina, obalnog sjedišta Maya civilizacije. Uživat ćemo ploveći usred bistre vode čak dviju prirodnih podzemnih rijeka koje teku kroz park (uključeni pojasevi za spašavanje). Odmor i ručak. U parku žive mnogobrojne životinje (kornjače, leptiri, pume, jaguari). Tko želi može zaplivati sa dupinima (dodatno se plaća), roniti u jednoj od laguna (opremu dobivate na licu mjesta) ili jednostavno samo uživati i odmarati se na plaži. Slijedi večernji šou u parku. U ranim večernjim satima slijedi povratak u hotel. U cijenu izleta uključeni su svi transferi, ulaznice , ručak i večernji šou.

  DAN 4/ CJELODNEVNI IZLET U CHICHEN – ITZA ARHEOLOŠKO NALAZIŠTE

  Nakon doručka krenut ćemo na cijelodnevni izlet prema arheološkom nalazištu Chichen –Itza. Ovo je nalazište jedno od novih 7 Svjetskih čuda i najbolje očuvan lokalitet iz vremena Maya u Yucatanu. Istražit ćemo nevjerojatne ruševine smještene u gustoj džungli - Piramidu Kukulcan koja zapanjuje svojom visinom i upečatljivim geometrijskim dizajnom , veliku dvoranu suda koja je najveća i najimpresivnija građevina Srednje Amerike, Sveti Ponor koji je svojim prirodnim oblikom bio pogodan za prinošenje ljudskih žrtava i još mnogo veličanstvenih hramova.

  Nakon što istražimo Chichen – Itzu uputit ćemo se prema bijelim pješčanim plažama Riviera Maye. U kasnim popodnevnim satima vraćamo se prema hotelu. U cijenu izleta (poluprivatan) uključen je ručak.

  DAN 5/ CJELODNEVNI IZLET U COZUMEL

  Nakon doručka slijedi privatni transfer do mola na Playi del Carmen odakle krećemo na cjelodnevni izlet brodom. Ukrcaj na brod i 45 minutna vožnja do tirkiznih voda prekrasnog otoka Conzumel. Ovdje su španjolski osvajači prvi puta stali na Meksičko tlo, a plaketa na plaži označava mjesto gdje je slavljena prva katolička misa u Meksiku. Iskrcat ćemo se sa broda i smjestiti u klub na plaži. Slijedi slobodno vrijeme za kupanje i uživanje na plaži. Ali pravi razlog zbog kojeg smo došli u Cozumel je najbolje ronjenje na svijetu; možete izabrati ronjenje sa maskama ili bocama (opremu dobivate na licu mjesta). Nakon što je posjetio otok 1962. godine, J.J. Cousteau proglasio je Conzumel najboljim mjestom za ronjenje na svijetu. U cijenu izleta uključen je priv. transfer do mjesta sastanka, suncobrani, ležaljke , ručak i pića na otoku, oprema za ronjenje.

  DAN 6/7/8

  Užiovanje i odmor!

  DAN 9/ ODLAZAK

  Odjava iz hotela u ranim poslijepodnevnim satima. Privatni transfer do zračne luke i polet zrakoplova za Zagreb.

  Rezerviraj


  Jeste li znali da je Cozumel jedno od najboljih mjesta za ronjenje na svijetu?

  — World & More


  Galerija